Shop SEMIC

20 pimes lleidatanes participen en les Jornades de Transformació Digital

07-10-2016

Aquest dijous 6 d’octubre s’ha celebrat el primer cicle de xerrades de Transformació Digital, organitzat per SEMIC, al Parc Científic i Tecnològic de Lleida

 

Una vintena d’assistents entre gerents, directors IT i responsables de les àres de comerç i Màrqueting de diferents pimes de Lleida, s’han donat cita en aquesta primera edició, en que es feia focus en tres vessants de la Transformació Digital: l’anàlisi de dades, el comerç electrònic i la seguretat i el cloud.

Tot i estar en auge, la Transformació Digital no és un concepte nou. Alvaro Perera, soci fundador de SEMIC i director de l’àrea de Business Software, ho explicava així:  “La transformació digital va començar als anys 50 amb l’aparició dels primers ordinadors. Després va ser el torn de la informatització dels processos més operatius de l’empresa; aquests van contribuir a agilitzar els procediments, al mateix temps que reduïen costos. Avui en dia, la tecnologia ja forma part de l’estratègia de qualsevol empresa, i és decisiva en la definició del seu model de negoci”. I va afegir que “mentre que les noves empreses ja neixen digitals, les altres estan obligades a fer aquest procés de digitalització per garantir la seva continuïtat”.

La intervenció de Alvaro Perera va donar pas a les tres ponències:

  1. Business Intelligence, a càrreg de Nacho Moreno, especialista en projectes de Business Intelligence, que va exposar com l’anàlisi de dades pot ajudar a les pimes a prendre decisions més acertades i en temps real, amb una demo de l’eina Qliksense.
  2. Comerç electrònic, a càrreg d’Alvaro Perera Martín, responsable de Digital Business, parlant obrir nous canals de venda i comunicació amb els clients
  3. El futur de la seguretat per a les pimes, a càrreg de Josep Bardallo, responsable de l’àrea de Cloud i Seguretat, que va posar-nos en context sobre el panorama actual de ciberdelinqüència en l’àmbit de la pime i les solucions que proposa SEMIC per evitar-les.

 

Transformació Digital: per què ara és tan necessària?

La incorporació de la tecnologia a la capa més estratègica de l’empresa significa capacitat per prendre decisions de forma més adequada i en el moment oportú, gràcies a l'anàlisi de dades (amb eines de Bussiness Intelligence); conéixer l'estat del negoci en temps real o obrir obrir nous canals de venda i de comunicació per establir relacions de llarg plaç amb els clients, són alguns de les seus avantatges.

El que fa un temps era una qüestió necessària i diferenciadora respecte de la competència, s’ha convertit ja en un element que pot garantir el futur d’una empresa a mig i llarg termini. La Digitalització obra les portes cap a noves oportunitats de negoci.

 

Els avantatges són evidents, però què hi ha de la seguretat de la informació?

L’avantatge competitiu que pot aportar la digitalització del negoci és evident, però no podem oblidar-nos que el primer repte que planteja aquest procés té a veure amb la seguretat. I és que la informació és l’actiu més important de les empreses, i garantir-ne la seva protecció és una de les bases de qualsevol procés de transformació digital.

SEMIC va explicar panorama actual de les pimes en quant a ciberseguretat, i va captar l’atenció dels assistents amb exemples reals d’atacs per part d’organitzacions de hackers, a les pimes. La proposta de SEMIC passa per una gestió de la seguretat eficaç, gestionada i continuada. I és que la seguretat de la informació preocupa cada vegada més a les empreses. Davant d'amenaces que es tornen més sofisticades, es necessita comptar amb un pàrtner tecnològic que garanteixi la seguretat de les dades, aplicacions i sistemes.

 

Un soci tecnològic per a la pime

Les grans empreses acostumen a comptar amb departaments propis IT, fent grans inversions, però en el cas de les pimes, que no poden destinar els mateixos recursos però necessiten ser competitives, s’han de recolzar amb un pàrtner tecnològic. SEMIC acumula més de 30 anys de trajectòria, amb experiència en diferents sectors: agrícola, hoteler, nutrició animal i vegetal, administració pública, sanitat i educació.

La Jornada ha estat valorada molt positivament, tant per part dels assistents com de la mateixa organització. SEMIC té previst un segon cicle sobre Transformació Digital on tractar altres aspectes que formen part d’aquest procés, com són la Mobilitat, la Omnicanalitat, el Big Data o les Xarxes Socials, entre d’altres.

Compartir en:

×
×
×