Shop SEMIC

La importància de l'Anàlisi de Riscos

12-11-2021

En un entorn tan canviant com el de les tecnologies de la informació, les organitzacions estan exposades a amenaces, que, en cas de materialitzar-se, poden posar en perill un dels actius intangibles més valorats: la informació. Per això, és fonamental que les organitzacions avaluïn periòdicament els riscos mitjançant un anàlisi dels mateixos.

¿Per què recomanem que l'Anàlisi de Riscos sigui el primer pas abans d'implantar mesures de ciberseguretat?

El més important en ciberseguretat és disposar d'eines de protecció adequades als riscos reals de l'empresa. De res serveix contractar diverses solucions avançades de seguretat per a endpoints si la nostra vulnerabilitat més crítica és que deixem exposada la informació de les nostres còpies de seguretat en una eina Cloud sense xifrat.

Per això, si el nostre primer pas és elaborar un Anàlisi de Riscos, podrem:

  • Conèixer l'estat actual de seguretat de l'organització
  • Elaborar un Mapa de Riscos dels seus ACTIUS ESSENCIALS i d'altres actius que donen suport als suports crítics.
  • Realitzar un pla de tractament dels riscos identificats que permetin gestionar-los correctament; es a dir, la organització ha de conèixer els seus riscos per després poder tractar-los
  • Complir amb la legislació vigent

D’això en vam parlar també durant el Debat de Ciberseguretat en el que vam participar el passat 26 de Octubre a LleidaTV:

L'Anàlisi de Riscos a SEMIC

El nostre equip multidisciplinar expert en ciberseguretat utilitza la metodologia MAGERIT per analitzar riscos i identificar amenaces i vulnerabilitats que puguin posar en risc qualsevol de les tres dimensions bàsiques de la seguretat de la informació (Confidencialitat, Integritat i Disponibilitat).

  • Pas 1: Identificació d'actius essencials de l'organització i aquells relacionats que donen suport a aquests actius principals.
  • Pas 2: Avaluació del risc, analitzant diferents vulnerabilitats i amenaces que puguin afectar els actius i avaluar el seu impacte i la probabilitat de que l'amenaça es materialitzi.
  • Pas 3: Pla de tractament. Redactem un informe amb els resultats de l'auditoria, detallant les recomanacions per mitigar o reduir els riscos i les mesures que recomanem aplicar a les àrees tècniques, organitzatives, físiques i legals.

 

Si fa temps que no realitzes un anàlisi de riscos, vols millorar el nivell de seguretat de la teva empresa però no saps per on començar, o simplement vols conèixer l'estat dels riscos dels sistemes clau del teu negoci, no dubtis en contactar amb nosaltres per a més informació .

Compartir en:

×
×
×