Shop SEMIC

Que passa si la meva pàgina Web no utilitza el protocol HTTPS?

14-03-2018

La seguretat en Internet segueix sent una de les principals pors per part dels usuaris; sobretot a l'hora de realitzar compres en eCommerce, és un fet que el frau amb targetes existeix i molts consumidors tenen por que la seva informació sigui robada. D'aquí la importància que les pàgines Web comptin amb certificats de seguretat SSL.

Per què Google i Firefox insisteixen en el protocol HTTPS?

A principis de l'any passat, alguns navegadors van començar a alertar als usuaris del nivell de seguretat d'algunes pàgines Web, mostrant una etiqueta “No és segur” en vermell i amb una icona d'advertiment, a qualsevol pàgina del site que contingui algun formulari on es demanin qualsevol tipus de dades.

Exemple de protocol HTTP

Exemple de protocol HTTPS

Moltes empreses ja estan migrant les seves pàgina Web a HTTPS i fent-les més segures. Actualment més d'un 70% del tràfic Web utilitza protocols HTTPS i 81 de les millors 100 pàgines Web utilitzen aquest protocol per protegir la informació dels seus usuaris.
Si no es realitzen aquests canvis en el protocol, Google pot penalitzar-nos i mostrar la nostra Web més a baix en les pàgines de resultats, fet que comporta la perduda de visites, vendes i el més important: la confiança dels nostres clients.

Què faig si la meva pàgina Web utilitza el protocol HTTP?

Si la teva pàgina Web utilitza el protocol HTTP i conté formularis que demani qualsevol tipus de dades es possible que el navegador Google Chrome ja marqui la teva pàgina web com no segura, però no serà fins al proper mes de Juliol quan el navegador marqui com no segures totes les pàgines que no tinguin un protocol HTTPS.

Tots aquests canvis han de millorar la confiança dels usuaris en el comerç online, a més de millorar l'experiència d'usuari (velocitat i seguretat de navegació) un tema que ja vam parlar en la nostra anterior publicació.
 

A SEMIC sabem l'important que és la confiança per als nostres clients i ja hem començat a realitzar les migracions d'HTTP a HTTPS.

Font: https://security.googleblog.com/2018/02/a-secure-web-is-here-to-stay.html

Compartir en:

×
×
×