Una oportunitat real de negoci: el salt digital

El salto a la digitalización será una condición imprescindible para los negocios que solo operan en el entorno offline.

Si fa uns anys tot apuntava a que el comerç electrònic creixeria com l’escuma, avui per avui tot sembla indicar que, en un futur molt proper, el salt a la digitalització serà una condició imprescindible per a tots els negocis que només s’estan movent en un entorn off line. Així es desprèn dels resultats de l’estudi de l’Observatori eCommerce de Foro de Economía Digital, publicat recentment. Tot i que la botiga física seguirà considerant-se com la principal opció de tots els consumidors, sobretot en certs sectors, els avantages i sinèrgies que aporta la botiga on line, fan d’aquest nou canal de venda un aliat imprescindible per augmentar dividends i arribar a nous mercats.

A SEMIC estem convençuts de quina serà l’evolució del mercat i per això hem dut a terme projectes per assessorar els nostres clients a fer aquest salt digital. És el cas de www.vesparubiella.com, un negoci familiar de venda i reparació de motos que va néixer a la década dels anys 60.

Una década més tard es va especialitzar en MotoVespa i Vespino i actualment, ja en mans de la tercera generació, han volgut donar-li un impuls al seu negoci amb una aposta per obrir un nou canal de venda on line de peces que són difícils de trobar al mercat.

 

 

Un cas semblant és el de l’empresa T-quattre Tancaments, especialitzada en el sumministrament de portes i finestres de PVC i alumini. A banda del seu canal de venda tradicional, a través del seu taller físic han ampliat el seu canal de venda amb una botiga on line, www.miventanapvconline.com, des d’on donen sortida a productes excedents d’obres que en el canal tradicional teníen poca sortida perquè el mercat estava limitat geográficament. A més, han estat capaços d’anar més enllà oferint als clients que compren on line la possibilitat de recollir el producte al seu taller físic.

I el teu negoci, està preparat per fer el salt? Nosaltres et podem ajudar a fer-lo.

Compartir en: