Shop SEMIC

Cas d'èxit SEMIC & ILERNA amb Apple for Education

28-11-2022

 

Veure vídeo del cas d'èxit

 

Des de SEMIC hem implantat en els 9 centres de Formació Professional presencial de ILERNA, un model One to One amb l'iPad com a eina d'ensenyament i formació; en concret gairebé 2.000 dispositius per a tots els alumnes i docents.

El repte i la solució

Com aconseguim que estudiants i professors tinguin, en una sola eina d'ensenyament i d'aprenentatge, un únic espai digital amb totes les aplicacions que necessiten? Els dispositius triats per a aquest repte han estat l'iPad de 9a generació per a una mica més de 1.800 alumnes i l'iPad Pro de 12.9” per a més de 140 docents.

Amb aquest projecte s'ha reforçat l'aposta d'un dels principals centres de formació professional del nostre país per l'ecosistema Apple for Education. Les sessions Open the Box i el desplegament Zero Touch han estat dos de les claus d'aquest cas d'èxit que ha repartit gairebé 2.000 iPad entre docents i alumnes.

La incorporació d'aquesta tecnologia ens permet tenir, en un sol dispositiu, totes les aplicacions específiques que permeten aprofundir tant en coneixements pràctics com teòrics. Gràcies a això formem a professionals que s'adapten a les necessitats del mercat laboral actual.

Virginia Agelet. Directora General d'ILERNA

 

 

Primer dia

Amb les sessions Open the Box, realitzades a l'inici del curs acadèmic, l'equip de SEMIC especialista en Educació va visitar tots els centres, classe per classe, assessorant els alumnes en la posada en marxa del seu dispositiu, vinculat d'una banda a la seva identitat digital i, per un altre, a la consola central d'ILERNA.

Quan l'alumne iniciava el dispositiu i introduïa el seu usuari i contrasenya, l'iPad, configurat prèviament, comptava amb les eines i aplicacions necessàries ja instal·lades i preparades per al seu ús. Aquest és el desplegament Zero Touch, dit així perquè no es necessita en cap cas la intervenció manual, iPad per iPad, de l'equip tècnic de professionals IT d'ILERNA i de SEMIC.

Aquest desplegament ha estat un èxit gràcies a l'esforç col·lectiu dels equips de SEMIC i d'ILERNA, i gràcies a les facilitats de les eines Apple School Manager i JAMF School, com a plataformes de gestió de dispositius educatius.

 

Aquest servei de desplegament permet que alumnes i professors no hagin de preocupar-se per qüestions tècniques i puguin centrar-se en el més important: l'inici del curs acadèmic. Com a eina pedagògica, l'iPad ofereix infinites possibilitats que es tradueixen en estímuls que alimenten la curiositat, la creativitat i el coneixement.

Daniel Gallego. Apple Business Development Manager a SEMIC

 

 

La importància de la formació

Hem realitzat una formació interna als docents i professionals dels 9 centres presencials d'ILERNA per part de SEMIC a través d'un Apple Professional Learning Specialist (APL), un educador especialment capacitat en l'entorn i ecosistema Apple que orienta, assessora i fa costat als docents per a ajudar-los a desenvolupar les seves habilitats amb la tecnologia Apple, en aquest cas els iPad, i l'entorn digital d'Apple for Education, posant l'accent principalment en la innovació per a motivar als estudiants a continuar aprenent.

 

En aquestes sessions de formació els docents han après qüestions imprescindibles sobre l'ús i maneig de l'iPad com a eina educativa, fent èmfasi en l'aplicació Aula com a plataforma principal per a la gestió presencial de la classe i, de manera addicional, en altres eines didàctiques d'ofimàtica o específiques de cada àrea professional.

Compartir en:

×
×
×