Shop SEMIC

“El dispositiu o element que no es monitoritza, no és visible, no està protegit”

28-11-2022

Parlem amb Manuel Hidago, Security Manager de SEMIC, sobre els reptes que tenen els departaments de IT en haver-hi cada vegada més actius per monitoritzar, unit al fet d'haver de mantenir una força de treball productiva, connectada i protegida.

 

P. Manuel, cada vegada hi ha més actius que monitoritzar per part de IT: IP, servidors... com és el dia a dia en un departament de monitoratge de IT?

 

R. És un treball apassionant, la monotonia no té lloc en la nostra especialitat. Fem tasques diàries revisant els diferents elements, que permeten realitzar un monitoratge actiu i que ens permeti ser proactius. En qualsevol moment podem rebre una alerta per a actuar immediatament davant una incidència, sense descurar les peticions directes, ja siguin per un alta d'un client, modificació d'algun paràmetre o elements de la infraestructura o suport d'algun tipus tant a companys com a clients.

 

P. Les empreses es troben constantment amb errors, vulnerabilitats o ciberamenaces, quin paper juga el monitoratge d'aquests actius?

R. El monitoratge és la primera línia de defensa, és un organisme viu, que ha de ser cuidat, alimentat amb els canvis en la infraestructura i una vegada es reben les alertes, s'ha d'actuar amb la major eficiència sense sacrificar la productivitat. El dispositiu o element que no es monitoritza, no és visible, no està protegit. Per la qual cosa, si és infectat o és un possible vector d'atac, tenim un seriós problema en la infraestructura al no disposar d'un sistema que ens permeti actuar amb eficiència.

 

P. Davant un incident en la infraestructura existeix la possibilitat d'anticipar-se i evitar que les empreses paralitzin la seva activitat?

R. És possible, atès que amb el monitoratge, podem i hem de configurar llindars d'alertes, que encara que no paralitzi la producció, ens permeti avançar-nos i programar una actuació en un horari que redueixi al mínim aquesta parada.

Un exemple clar és la capacitat i ompliment d'un disc dur, podem configurar un avís / alerta quan un disc estigui al 80% de la seva capacitat, de tal manera que tenim temps per a programar una ampliació o substitució del mateix abans d'arribar al 100%, moment en el qual la intervenció és urgent i prioritària, atès que no podríem continuar donant el servei.

A SEMIC hem dissenyat una solució capaç de recopilar, automatitzar i reduir totes les alarmes i incidències en la infraestructura IT. Un operador virtual per a entorns tecnològics que aporta el coneixement exacte, gràcies a la intel·ligència artificial, i que ens permet anticipar-nos i reduir les incidències.

 

P. I en reduir les incidències, es redueixen també els costos associats al manteniment de la infraestructura?

R. El nostre Operador Virtual Orbital ens permet crear regles les quals ens avisen quan és una criticitat alta, i emmagatzema les criticitats menors, per a la seva anàlisi, d'aquesta manera els avisos que originen intervenció IT i els seus costos són menors, centrant-se en els casos crítics i no en falsos positius.

 

P. Recentment s'ha celebrat un Webinar sobre Orbital, emmarcat en el Cicle de Webinars de SEMIC. Quin és el vostre paper com partners IT?

R. El sentit d'aquest Cicle de Webinars que ha organitzat SEMIC no ha estat un altre que el d'acostar les millors solucions que hi ha actualment en el mercat, amb els principals fabricants o amb les nostres pròpies, que poden ajudar als departaments de IT a afrontar millor els seus actuals reptes: des d'eines per a reduir les incidències en la infraestructura IT, fins a sistemes per a detectar anomalies en les xarxes o formes d'optimització de la gestió de les dades o de la gestió dels sistemes d'impressió.

El nostre paper com partners ve a ser el mateix; som un partner IT amb la capacitat, el coneixement i l'equip necessari per a cobrir totes les necessitats tecnològiques dels nostres clients. Aquest Cicle de Webinars ha estat una oportunitat més per a traslladar aquest missatge al mercat.


Potser t'interessa:

Saber més sobre la solució Orbital

Tot sobre el Cicle de Webinars "Adapta tu IT a las nuevas formas de trabajo"

 

 

Compartir en:

×
×
×