Shop SEMIC

Ja has actualitzat els teus protocols de connectivitat de Microsoft?

30-12-2022

S'estava anunciant des de fa mesos: Microsoft desactiva l'autenticació bàsica per al protocol de detecció automàtica, que normalment es fa servir en aplicacions del seu ecosistema com ara Outlook, Exchange ActiveSync i Exchange Web Services.

Aquest protocol de detecció automàtica els ajudava a configurar-se i connectar-se automàticament; però en la seva aposta per oferir la màxima seguretat als seus clients, el fabricant ha decidit millorar aquest sistema, desactivant la capacitat d'autenticar-se al protocol utilitzant només un nom d'usuari i una contrasenya.

I això, en què afecta el teu dia a dia? Vegem-ne algun exemple. Segur que tens algun compte de Microsoft 365 configurat com a mail de notificació d'alertes al teu ERP, o pot ser que sigui a la teva màquina de backups. Si no actualitzeu aquests protocols, la integració deixa de funcionar, pel que, de sobte, deixes de rebre aquestes alertes. Preocupant, oi?

 

A SEMIC apostem per apropar aquests nous protocols de seguretat a la vostra empresa i assegurar així la continuïtat d'aquests serveis. Per això, et facilitem a continuació els canvis que els nostres experts recomanen aplicar en funció de cada casuística. Recorda que si necessites ajuda, també pots contactar amb nosaltres perquè t'ajudem a implementar-los:

  • Tot el que estigui configurat amb POP/IMAP/SMTP, com impressores, escàners, aplicacions,..., et recomanem que passi a autenticar-se con OAuth. Descobreix com.
  • Exchange Active Sync (EAS) amb Basic Auth, com usuarios que entren al correu mòbil, aconsellem reconfigurar-lo amb Modern Auth o bé utilitzar l'aplicació Outlook for iOS/Android.
  • Exchange Online Powershell amb Basic Auth:
    • per scrips desatesos, has d'utilizar l'autenticació per certificat o per app. Més informació.
    • per scripts normals, t'aconsellem optar per actualitzar-los amb Modern Auth
  • Exchange Web Services (EWS) amb Basic Auth, como calendari o apps per accedir a la bústia de correu, s'han de passar a EWS amb OAuth.
  • Outlook, MAPI, RPC i Offline Address Book (OAB), com tots aquells clients d'Outlook anterior a 2016, es necessita fer update a versions més modernes d'Outlook. Si la teva versió és la de 2013, estàs de sort! Disposes d'una versió compatible aquí

 

A més, recorda que les teves llicències Microsoft inclouen l'opció MFA, així que ja no tens excusa per millorar la seguretat de les teves connexions i protegir cada cop més els teus empleats i dispositius. A què estàs esperant?

Si tens qualsevol altra necessitat relacionada amb protocols de seguretat o llicències Microsoft, els nostres experts estan per ajudar-te. Contacta amb nosaltres.

 

Compartir en:

×
×
×