Shop SEMIC

Optimitza la teva xarxa amb l’ús de IA i Big Data

31-12-2021

Si hi ha una veritat absoluta en el món de la tecnologia és que el nombre de dispositius connectats així com la quantitat d’infraestructures i operacions a la xarxa està augmentant constantment.

Aquest increment de dades de la xarxa està començant a ser utilitzat per a analitzar el seu comportament i trobar així tendències que ens puguin servir de guia a l’hora de detectar possibles anomalies.

Gràcies a noves eines i funcionalitats basades en IA, Big Data i Machine learning podem recopilar dades de milers d’infraestructures de milers de clients, localitzar aquelles que guarden similituds amb la teva, i comparar-la constantment per a cerciorar-nos que els teus valors són normals o es devien de la mitja.

 

La nova tendència

Has sentit a parlar d’AIOps? Gartner la va definir com la combinació de Big Data i aprenentatge automàtic per a automatitzar operacions de TI com la correlació d’esdeveniments, la detecció d’anomalies i la determinació de causalitat.

Gràcies a ella, podem resoldre de forma ràpida els problemes de connectivitat mitjançant una anàlisi de la causa arrel basada en IA, elaborar recomanacions precises i correccions automatitzades, perquè el teu departament de TI pugui centrar-se a generar valor i oblidar-se de les tasques rutinàries.

 

Principals beneficis

Aconsegueix descobrir la causa del problema  resoldre’l ràpidament.

Detecta tota mena de problemes de gestió de xarxa, com per exemple, de connectivitat i autenticació, i utilitzar la IA per a determinar la seva causa i activar el protocol de correcció pertinent. Aconsegueix per exemple resoldre en menys de 5 minuts un error típic d’autenticació 802.1x, en lloc d’invertir els 20 minuts que et costaria realitzar-lo manualment.

 

Optimitza constantment el rendiment.

Gràcies al continu anàlisi de les dades de desenes de milers d’instal·lacions i de més d’un milió de dispositius de xarxa, es poden detectar anomalies, proporcionar optimitzacions i determinar quines xarxes similars d’altres clients es podran beneficiar, sigui quina sigui la seva mida. Un autèntic win-win.

 

I això, com milloraria el meu dia a dia?

Hi ha solucions al mercat que ajuden a millorar la capacitat de les xarxes fins a un 25% gràcies a l’optimització de la configuració entre iguals. I per si no fos prou, aconsegueixen reduir fins a un 90% el temps dedicat a les tasques de resolució d’incidències. No et sembla un gran motiu per a provar-lo?

 

Com posar-lo en funcionament

El mercat està centrat en oferir solucions que permetin establir protocols d’actuació i solucions de problemes de forma automatitzada, amb l’objectiu de millorar el rendiment de les xarxes i l’eficiència de la teva infraestructura.

Es tracta de solucions que puguis contractar tant en forma de llicència perquè sigui supervisada pel teu Departament d’IT, o bé com a servei gestionat per tal que sigui el teu partner tecnològic qui se n’encarregui per tu.

Si vols que t’ajudem a reduir incidències i optimitzar la teva xarxa, contacta amb nosaltres.

 

Compartir en:

×
×
×