Shop SEMIC

SEMIC, patrocinador de la 2a edició del Programa de beques ApadrinaTIC

17-12-2021

Aquesta setmana s’ha presentat la 2a edició del Programa de beques ApadrinaTIC, impulsat pel Cercle Tecnològic de Catalunya (CTECNO) i les seves empreses sòcies. SEMIC fa un pas endavant i entra aquest any a formar part del grup d’empreses patrocinadores del programa que té per objectiu recolzar la formació tecnològica a Catalunya i impulsar la retenció de talent local..

 

Tal com explica Rosa M. Rodríguez, responsable del projecte, “es tracta d’una iniciativa que permet al sector acostar col·lectivament la universitat i els futurs professionals”, i la previsió és arribar a cobrir les necessitats de prop de 50 estudiants, fet que serà possible gràcies a l’acció social de empreses que s’han sumat a aquesta iniciativa: SEMIC, T-Systems, Minsait, Basetis, Logicalis, Cisco, Fortinet, NetApp, Seidor, Sitep, Parlem, Claranet i SII Concatel.

Aquesta 2a edició compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori i del Departament d’Universitats i Recerca, i en particular posa l’accent a pal·liar els efectes negatius de la pandèmia sobre el nivell d’èxit en estudis de grau relacionats amb les TIC. L’inestimable ajut permetrà sufragar taxes de matrícula i donar, així doncs, continuïtat als estudiants d’últims cursos, preferentment de sexe femení, com també als reincidents en crèdits no superats, provinents d’universitats d’arreu de Catalunya. Es pretendrà d’aquesta manera aconseguir l’objectiu que els estudiants finalitzin llurs estudis, que inclús tinguin la possibilitat de gaudir d’un projecte mentoritzat o que puguin emprendre una exitosa immersió dins el món laboral.

El CTECNO compta en total amb el suport de 58 empreses sòcies i, en aquesta 2a edició d’ApadrinaTIC, amb un pressupost de 30.000 euros. En pròpies paraules del president, Joan Ramon Barrera, l’atansament de les empreses al món universitari i les seves accions de patrocini representen el “compromís i participació activa del teixit empresarial en el foment el talent i la inclusivitat”, un gest clau per a fomentar un ecosistema tecnològic de referència al sud d’Europa. La convocatòria de les beques ja està oberta i els candidats poden presentar les seves sol·licituds fins al 31 de desembre al portal de l’AGAUR.

Compartir en:

×
×
×