Shop SEMIC

eCityclic ajuda a l’Ajuntament de Lleida a consolidar l’Administració Electrònica

27-04-2021

L’Ajuntament de Lleida ha confiat en eCityclic, la marca especialitzada de SEMIC en Administració Electrònica, per a la implantació del Gestor d’Expedients, una eina que millora la gestió de documents electrònics i expedients agilitzant l’atenció a la ciutadania.

 

La Paeria de Lleida tenia la necessitat d’implantar una plataforma tecnològicament robusta i segura per a facilitar el dia a dia als seus treballadors i aconseguir una gestió de tràmits i expedients fàcil i usable. Buscava una eina que fomentés l’eficiència i facilités la gestió del canvi cap a una Administració Electrònica completa, una Administració amb paper zero per millorar els serveis a la ciutadania i que a més a més permetés el compliment normatiu vigent com la Llei 39/2015, l’ENS (Esquema Nacional de Seguretat) i l’ENI (Esquema Nacional de Interoperabilitat), entre d’altres. Per això, van optar pel Gestor d’Expedients d’eCityclic.

 

 

Des del 2017, l’equip d’eCityclic ha treballat per a impulsar la transformació digital en la gestió d’expedients a l’Ajuntament de Lleida de forma progressiva i escalable.  

En aquest projecte d’Administració Electrònica es va començar amb una prova pilot en un àmbit d’actuació reduït i es va anar ampliant en tots els departaments de l’entitat.

A banda de la implantació del Gestor d’Expedients, també s’ha realitzat la integració a mida d’altres solucions i sistemes dels que disposava l’Administració per a poder tenir tots els serveis unificats i centralitzats. D’aquesta manera, ara els és possible accedir des de qualsevol dispositiu, navegador i moment no tan sols al Gestor d’Expedients sinó també al Portal de Tràmits i a la Carpeta Ciutadana, al Registre Electrònic, a la Seu electrònica, al mòdul de tramitació guiada i a la digitalització de documents per a realitzar còpies autèntiques.

 

El Gestor d’Expedients d’eCityclic ha permès a la Paeria de Lleida fer un gran pas endavant en el camí cap a l’Administració Electrònica completa. Les claus de l’èxit d’aquest projecte han estat la bona comunicació, el treball, la professionalitat i la coordinació que hi ha hagut entre l’equip de l’Ajuntament de Lleida i l’equip d’eCityclic.

 

Per a eCityclic i SEMIC ha estat un honor haver treballat en aquest projecte d’implantació del Gestor d’Expedients de la Paeria de Lleida i seguir impulsant la transformació digital de les Administracions Públiques. Esperem seguir acompanyant a l’Ajuntament de Lleida en el seu camí cap a una Administració Pública Electrònica.

 

Gràcies a la implantació del Gestor d’Expedients a l’Ajuntament de Lleida s’han aconseguit grans beneficis en l’impuls de l’Administració Electrònica:

  • Major nivell de transparència i bon govern.
  • Millor relació amb la ciutadania a l’unificar en una plataforma diferents solucions d’Administració Electrònica com la Carpeta Ciutadana, la Carpeta Empresa, el Registre i la Seu Electrònica.
  • Administració zero paper, eliminant el paper completament i substituint-lo pels documents electrònics amb signatura electrònica i codi segur de verificació.
  • Major eficiència i reducció dels temps i dels recursos en la gestió del procediment administratiu comú.

 

 

 

Vols conèixer les xifres concretes d’aquest projecte d’Administració Electrònica?

  • Més de 17.000 circuits de signatura complets.
  • Més de 15.000 expedients creats durant el 2020.
  • Més de 200.000 documents creats.
  • 727 tràmits publicats actualment.
  • Més de 15.000 notificacions electròniques enviades a l’e-NOTUM per la plataforma d’integracions.

Descobreix-ne més a la infografia de l’evolució del Gestor d’Expedients a l’Ajuntament de Lleida.

 

En aquest vídeo podràs veure l’envergadura d’aquest projecte de transformació digital i Administració Electrònica de l’Ajuntament de Lleida, dut a terme per l’equip d’eCityclic by SEMIC.

 

 

Si vols conèixer amb més profunditat el projecte t’animem a que visitis el cas d’èxit a la web d’eCityclic. I si t’agradaria conèixer com realitzar un projecte similar a la teva Administració Pública, envia un correu a hola@ecityclic.com i un consultor especialista en Administració Electrònica t’explicarà com impulsar la transformació digital i aconseguir una Administració Electrònica zero paper.

Compartir en:

×
×
×