Shop SEMIC

El segell Infoparticipa premia els nostres projectes de transparència

02-05-2016

Quatre ajuntaments que obtenen un 100% de puntuació i uns altres quatre que n’obtenen més d’un 90% utilitzen la plataforma de transparència de SEMIC.

 

S’acaben de fer públics els resultats de 2015 del projecte Infoparticipa, que avalua la informació que es publica a les webs de les administracions públiques per promoure la millora en la seva transparència i qualitat. 

Els Ajuntaments de Sant Boi de Llobregat, Rubí, Vic i Olèrdola, tots ells amb portals de transparència desenvolupats per SEMIChan obtingut la màxima puntuació d’aquest índex, amb un 100% de punts. De la resta de consistoris reconeguts amb aquest segell, n’hi ha 4 més que també utilitzen el portal de transparència i el serveis de SEMIC. En aquest cas, han obtingut una puntuació per sobre del 90% l’Ajuntament de Cambrils (amb un 98%), l’Ajuntament de Reus (amb un 96%), L’Ajuntament de Roses (amb un 94%) i l’Ajuntament de Lloret de Mar (amb un 90%).

Pots veure el llistat i els resultats obtinguts per aquests i altres ajuntaments i organismes públics des d’aquest enllaç  o bé consultar-los de forma geolocalitzada des d’aquest Mapa de les bones pràctiques de la Comunicació Pública Local a Catalunya.

 

Un marca de qualitat que dóna garanties als ciutadans

El Segell InfoParticipa és una certificació que atorga la Universitat de Barcelona a partir de les avaluacions que fa el seu Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural. Es basa en una anàlisi d’indicadors que mesuren la informació que es publica als portals municipals i que facilita que qualsevol ciutadà tingui coneixement sobre quins són els representants polítics del seu municipi, com gestionen els recursos públics i quines formes de participació tenen al seu abast.

Com a marca de qualitat  que es va posar en marxa l’any 2013,  dóna garanties de transparència als ciutadans i aporta credibilitat, alhora que és un incentiu per als responsables polítics i tècnics.

Font imatge: UAB

 

Compartir en:

×
×
×