Shop SEMIC

"Estem a punt de viure un canvi de paradigma gràcies a la intel·ligència artificial"

29-05-2019

Parlem amb Jordi Solé, Enterprise Systems BDM de SEMIC que forma part d'un reduït grup d'experts: els Aruba Ambassadors. Parlem d'aquest reconeixement i dels nous escenaris que ens planteja l'economia digital.

 

P. Què significa ser nomenat "Aruba Ambassador"?

R. Es tracta d'un reconeixement a l'especialització i capacitació de tot un equip tècnic de xarxes de SEMIC. Tenir aquesta distinció és un honor i un reconeixement a la feina ben feta. Per a mi el gran mèrit és el treball en equip, des de SEMIC portem molt de temps especialitzant al màxim a oferir, no només la millor tecnologia de mobilitat, sinó també el millor projecte de campus als nostres clients.

 

P. Quants professionals IT són actualment "Aruba Ambassadors"?

R. A Espanya som dos, en tot EMEA ens acostem als 50 i a nivell mundial sumem 80. Un cop l'any ens reunim en l'esdeveniment Head Quarter a Santa Clara (Califòrnia) que organitza Aruba, a més del EMEA Atmosphere que es celebra anualment en una capital europea diferent. Es tracta de reunions en què es presenten les novetats i tendències de mercat on tenim l'oportunitat d'intercanviar opinions amb els líders de cada àrea de negoci dins d'Aruba i fer networking.

 

P. Com Enterprise Systems BDM de SEMIC, quins són els principals reptes als quals us afronteu els departaments d'IT?

R.  Per a nosaltres el principal repte és el d'anticipar, per això tenim l'equip, el coneixement i l'experiència que ens capaciten per dur a terme els processos relacionats amb les infraestructures IT. Ens preparem perquè les empreses puguin afrontar els canvis tecnològics: mobilitat, IOT, BYOD... o la imminent entrada de 5G en l'entorn Enteprise. Sense oblidar-nos de les solucions d'intel·ligència artificial portades al Data Center, o els nous models de cloud híbrida que podem oferir als nostres clients.

 


Jordi Solé el passat mes de setembre a una demostració de Nimble

P. Fa uns mesos, Aruba va anunciar el cas d'èxit de l'Hospital de Granollers, realitzat juntament amb SEMIC. Què ens pots explicar d'aquest projecte?

R. Aquest va ser un dels primers projectes complets de SEMIC amb Aruba, referenciat mundialment com a cas d'èxit del vertical de Sanitat.

El sector sanitari està immers en un procés de transformació digital que planteja molts reptes, aquests reptes precisament ens han obert un món de possibilitats que hem vist realitat a l'Hospital de Granollers, prèvia adequació dels sistemes de xarxa i infraestructures: mobilització dels serveis, localització d'actius, sistemes de guiatge de pacients, GPS indoor...

Des de fa temps a SEMIC apostem per oferir solucions a mida en el camp de la Sanitat i aquest projecte en concret reforça les nostres capacitats com a partner integrador del sector sanitari, proporcionant un valor real per al centre hospitalari.

 

P. Quin paper juga la seguretat en un projecte d'aquest tipus?

R. La seguretat juga un paper fonamental, aquest projecte ha anat de la mà de les nostres solucions de Seguretat 360º. Actualment les amenaces són cada vegada més sofisticades i això ens obliga a disposar de les mesures de seguretat més eficaces per preservar dades, aplicacions i sistemes.

En aquest sentit, SEMIC ha fet una important inversió en l'àrea de seguretat, amb un equip de professionals altament especialitzats en matèria de hacking, desenvolupament i operacions (devops) així com tot el relacionat amb el Govern de la Seguretat, Gestió de Riscos i Compliance (GRC).

 

P. Què ens vaticina el futur IT?

R. Crec que aviat podrem parlar del canvi de paradigma que comportarà la intel·ligència artificial i el machine learning en l'entorn IT. La tecnologia Nimble d'HPE és un clar exemple d'això: a SEMIC hem estat pioners en aquesta tecnologia, amb un any d'experiència provant en la nostra infraestructura. Es tracta d'una solució d'emmagatzematge intel·ligent, que ens permet, entre altres coses, predir la evolució de les nostres dades a una anàlisi conjunta amb l'entorn de virtualització.

Gràcies a la intel·ligència artificial Infosight, incorporada a la cabina Nimble, disposem d'informació integrada i en temps real de l'emmagatzematge, la xarxa de dades i la plataforma de virtualització, per detectar qualsevol anomalia en el nostre ecosistema d'IT. Ens han sorprès les seves capacitats d'anàlisi i predictibilitat, amb els quals podem obtenir dades i mètriques de gran valor.

En resum, crec que el futur IT anirà estretament lligat al Big Data i la Intel·ligència Artificial aplicats a la infraestructura.

 


Notícies relacionades:

16/01/2019 – Cas d'èxit SEMIC i HPE Nimble Storage
22/05/2017 – Jordi Solé ha estat nomenat "Aruba Ambassador"

 

Compartir en:

×
×
×