Shop SEMIC

La sostenibilitat ens importa

19-07-2022

En els darrers anys la sostenibilitat està en boca de tots els sectors i és que realment, avui dia, la preocupació pel planeta és un factor imprescindible en la responsabilitat social corporativa i en la cultura empresarial d'una organització compromesa.

A SEMIC ens preocupa i ens importa el respecte i la cura del medi ambient, així com ser conscients del nostre impacte ambiental i tenir la capacitat de reduir-lo i compensar-lo. Ara hem volgut condensar els nostres objectius, accions i projectes en un lloc web que reculli la nostra preocupació i les nostres mesures a favor del planeta.

D'aquesta manera presentem la nostra nova web sobre sostenibilitat i responsabilitat social corporativa, on expliquem els nostres compromisos i projectes presents futurs.

En aquest lloc específic expliquem les nostres accions en relació amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), els nostres compromisos, els nostres objectius i les nostres certificacions.

 

Els nostres compromisos

A la nostra web de sostenibilitat podràs veure quines accions duem a terme en relació amb 4 compromisos bàsics per a SEMIC:

  • El compromís amb el medi ambient
  • El compromís social, amb la nostra comunitat
  • El compromís amb el futur i amb el talent jove/local
  • El compromís amb el benestar humà, amb el nostre equip

Pel que fa al compromís mediambiental, cal destacar que SEMIC és empresa carboni neutral des del 2020, any en què per primera vegada compensem el nostre impacte contribuint al primer projecte de plantació d'arbres, reforestació i repoblació.

La UNESCO estableix que per al 2050 totes les empreses hauran de complir una sèrie d'objectius relacionats amb la sostenibilitat com ara ser empresa carboni neutral o carboni zero. És a dir, complir amb el fet de no generar cap impacte per al planeta compensant les tones de CO2 equivalent que l‟activitat econòmica de la corporació hagi generat. Ens enorgulleix haver aconseguit aquesta fita ja amb l'impacte generat el 2020 i el 2021.

 

Altres accions a més del nou site de sostenibilitat

Les darreres setmanes a SEMIC també hem impulsat un parell d'accions internes i externes en relació amb la sostenibilitat.

D'una banda, hem creat una bústia de suggeriments interns, en format de correu electrònic, perquè qualsevol persona de l'equip SEMIC pugui contribuir, de manera responsable i implicada, a millorar els nostres processos en relació amb la cura del medi ambient. En aquest sentit volem que els nostres companys i companyes puguin expressar-se i proposar noves idees que ens permetin ser encara més sostenibles i responsables.

D'altra banda hem anomenat una Champion de Sostenibilitat, una persona especialista que dins de l'equip SEMIC vetllarà per la reducció del nostre impacte i per desenvolupar accions que ens condueixin cap a una activitat més verda.

La persona encarregada d'assumir aquest rol és Sandra Terés, Responsable actual del Departament de Qualitat i Legal. Sandra liderarà les accions mediambientals presents i futures per tal d'analitzar, vigilar i minimitzar l'impacte ambiental de l'organització.

 

VISITA LA NOSTRA WEB DE SOSTENIBILITAT >

 

Compartir en:

×
×
×