SEMIC, patrocinador tecnològic d'UNITSS

02-02-2017

UNITSS, l'associació catalana de professionals informàtics de la salut, confia en SEMIC per afrontar els nous reptes tecnològics i de mobilitat del sector

 

Liderada per professionals informàtics del sector sanitari, UNITSS neix de la necessitat de compartir inquietuds i objectius en l'àmbit TIC, amb esperit independent i col·laboratiu. Amb aquest acord, UNITSS compta amb el suport d'un partner especialista en TI, que disposa de les especialitzacions i habilitats perquè els projectes de mobilitat siguin un èxit.

Per SEMIC, el concepte mobilitat engloba un conjunt de productes, solucions i serveis que van des del dispositiu mòbil, la gestió de l'usuari i l'accés a les xarxes, fins a la gestió de les infraestructures i la seguretat.

UNITSS i SEMIC són conscients dels reptes específics als quals s'enfronta el sector sanitari a causa la transformació tecnològica del sector, i de com aquests reptes impliquen uns canvis profunds que van més enllà de distribuir smartphones i tauletes entre el personal mèdic i assistencial. Aquesta transformació passa per dotar els centres d'unes infraestructures de comunicacions eficients, segures, optimitzades i gestionables; de solucions per a centres de dades que proporcionin accessos segurs i ràpids a la informació, sense sacrificar disponibilitat i amb sistemes de protecció que permetin prevenir i resoldre incidents de seguretat; d'un conjunt de serveis de gestió, monitorització i suport de tota aquesta infraestructura que permetin una atenció 24x7x365; i tot això sense que els departaments d'IT dels centres hospitalaris es col·lapsin i millorant la satisfacció de l'usuari.

Amb aquests reptes, la sanitat necessita un partner IT de confiança que sigui capaç de fer realitat els seus projectes d'IT. Nous sistemes per al tractament de crònics, tant dins com fora de l'hospital, que milloren la qualitat de vida dels pacients i optimitzen l'ús dels serveis hospitalaris. La necessitat de millorar el control i localització dels actius dels hospitals, lliteres, butaques de tractament, ecògrafs portàtils, o qualsevol altre element que permeti, per exemple, a un zelador rebre els avisos de trasllats, el detall del servei i la ubicació en el seu dispositiu mòbil. Solucions per mobilitzar els serveis de medicina o infermeria, que milloren l'atenció al pacient; com APPs intuïtives i senzilles que integren les dades, les proves i l'historial del pacient; o sistemes per rebre resultats i alertes directament al telèfon del metge, el que li permetria donar altes o sol·licitar noves proves des d'on sigui. L'Internet de les coses (IoT) als hospitals, gadgets i wearables que milloren els processos i la informació. Anar més enllà de la senyalètica estàndard, amb sistemes de guiatge in-house propi per a cada centre. Oferir sistemes d'entreteniment a pacients i familiars - bedside-, amb detall del quadre mèdic, resultats de proves, o una altra informació d'interès per al pacient o familiar en un clic des del seu propi llit.

 

La clau, comptar amb un partner especialista en el sector salut

SEMIC és un soci tecnològic amb solvència tècnica contrastada, amb una unitat de negoci específica per al sector des de fa més de 10 anys i amb projectes ja executats en diferents hospitals, clíniques o mútues de salut que l'avalen. Veure alguns casos d'èxit.

No només ofereix solucions de mobilitat, seguretat, infraestructures o desenvolupament de APPs. A més, és proveïdor de tot tipus d'equipament tecnològic, incloent solucions per a quiròfan i radiologia, amb monitors, equips all-in-one, estacions de treball i perifèrics que compleixen amb les normatives sanitàries específiques per a cada àrea. També és capaç de donar resposta a la viabilitat financera dels projectes, amb solucions que inclouen productes i serveis en un model de subscripció que consisteix en el pagament de quotes mensuals, amb mínima o nul·la inversió inicial, sense sorpreses i amb interessos negatius. 

JustPrint! i Easy WorkPlace són els dos models d'èxit de SEMIC en impressió gestionada i en mobilitat gestionada, respectivament.

 

Sessiones tècniques

UNITSS, amb el suport de SEMIC, organitza sessions tècniques per promoure el debat i conèixer l'experiència real sobre diferents projectes sanitaris. El passat 31 de gener va tenir lloc la Sessió Tècnica sobre la plataforma IS3, un projecte d'interoperabilitat per facilitar la integració de diferents sistemes d'informació de proveïdors de salut. La sessió, celebrada a ICO Institut Oncològic de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) va reunir 150 professionals de la salut.

A la imatge, Anna Benavent, presidenta d’UNITSS, durant la seva intervenció. 

 

Compartir en: