Shop SEMIC

Bloc Quirúrgic Hospital Sant Joan de Déu

  • Implantació en 3 mesos
  • Healthcare
  • Quiròfans

Client

L'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona és una institució privada sense ànim de lucre, amb vocació de servei públic. És membre de l'Orde Hospitalaria Sant Joan de Déu, que gestiona més de 300 centres assistencials en 50 països de tot el món i que presta atenció als col·lectius més vulnerables en hospitals, centres de salut, serveis socials, centres assistencials i comunitats de religiosos.

Des de 1867 és un hospital dedicat a l'atenció integral de dones, nens i adolescents i, en l'actualitat, un dels centres pediàtrics d'alta especialització més importants d'Europa.

Necessitats

L'Hospital Sant Joan de Déu tenia la necessitat de renovar els quiròfans plantejant-se la construcció d'un nou bloc quirúrgic.

Aquest bloc havia d'incloure tots els avenços pel que fa a equipament mèdic integrant ressonància magnètica, un TAC i un arc híbrid.

En totes requeria d'una visualització de les imatges en temps real que permetés realitzar intervencions amb la màxima precisió així com poder utilitzar sistemes mínimament invasius.

La gestió d'aquestes imatges tant internament en els quiròfans com cap a entorns oberts com auditoris, sales de formació o videoconferències havia de ser simple i senzilla perquè tant els cirurgians com el personal de quiròfan poguessin manejar sense dificultat i de forma intuïtiva.

El repte

El nostre repte era dissenyar un sistema que permetés gestionar fins a 8 entrades audiovisuals, alhora, a cada quiròfan i podrà donar sortida a qualsevol d'altres 4 sortides, als monitors dins dels propis quiròfans, a altres quiròfans, a sales de l'hospital (entre elles l'auditori), o bé per videoconferència fora de l'hospital mateix.

Aquests senyals d'àudio i/o vídeo havien de ser processades de manera que no es percebés cap latència en la seva transmissió.

La gestió de les entrades i cap a on havien de dirigir havien de ser realitzades pel propi personal mèdic dins dels quiròfans.

D'altra banda, el mateix personal havia de seleccionar música i la il·luminació ambiental, que poguessin modificar-la i adaptar-la a cada situació quirúrgica. Igualment controlar projectors que s'havien instal·lar perquè els nens poguessin veure a la paret els seus dibuixos o sèries favorites abans de dormir-se per efecte de l'anestèsia.

Solució

Es va decidir instal·lar una matriu de 128 entrades i 128 sortides amb emissors i receptors HDbaseT amb font d'alimentació triple per a possibles errors. Es van deixar terminacions amb connector HDMI en columnes i receptors en els monitors.
Aquests continguts es poden enviar a la mateixa sala d'operacions, a qualsevol altre quiròfan de l'bloc o a l'auditori a través de fibra òptica.

La gestió d'aquestes entrades/sortides es fa des del dispositiu BUZZ de Brainlab.

 

Àudio:
Per l'àudio es va muntar un processador d'àudio amb entrades / sortides analògiques, DANTE, AVB i CobraNet.

Cada quiròfan té:

  • Entrades d'àudio amb terminació XLR en columna per connectar els micròfons segons necessitat.
  • 4 altaveus integrats en sostre.

El sistema consta d'un sistema d'amplificació redundant 7: 1 de manera que en cas de fallada d'un canal d'amplificació automàticament faci la gestió de canal.

 

Il·luminació:
Hi ha un sistema d'il·luminació arquitectònica composta de tira de leds RGB de sostre i sòl gestionable segons presets de funcionament.

 

Vídeo:

Hi ha 3 projectors integrats al sostre amb vidre transparent per projectar continguts infantils per els i les pacients, així com una pantalla de leds transparent d'igual funcionament; Tot gestionat des de dins de la sala d'operacions.

Comencem avui mateix?

No esperis a demà i comencem a treballar en el teu projecte de solucions audiovisuals

Contacta amb nosaltres
×
×
×