Cas d'èxit: el Col·legi Amanecer aposta per una digitalització segura

09-12-2016

El Col·legi Amanecer aposta per una digitalització segura de la mà de SEMIC amb les solucions de Fortinet, per assegurar l'accés dels seus més de 1000 alumnes i gairebé un centenar de professors a la xarxa

 

El Col·legi Amanecer afronta el repte de la digitalització, amb l'objectiu d'incrementar un 2.000% el nombre de dispositius amb connexió, principalment WiFi, garantint la seguretat d'alumnat i personal docent. L'entitat educativa ha aprofitat l'arquitectura Security Fabric de Fortinet per la qual cosa ha desplegat un firewall empresarial FortiGate 200D i punts d'accés FortiAP 321C. D'aquesta manera, el Col·legi disposa d'una solució unificada i centralitzada que li permet gestionar i protegir la seva infraestructura de xarxa, implantada per SEMIC, Gold Partner i Partner of Excellence de Fortinet.

El Col·legi Amanecer és un centre privat d'educació bilingüe ubicat a Alcorcón (Madrid). En conjunt, el centre educatiu compta amb més de 1000 alumnes i gairebé un centenar de professors. La situació de la qual partia aquesta entitat educativa era una petita plataforma de servidors de directori actiu que donava servei de validació als equips de professors i de les escasses tablets desplegades amb connexió WiFi amb claus precompartides.El Col·legi Amanecer va analitzar les diferents propostes que oferia el mercat i després de valorar les alternatives, va optar per les solucions de Fortinet per complir amb totes les expectatives de control necessàries per a un centre educatiu. Les funcionalitats més valorades va ser el potencial del seu firewall empresarial, tant per a la gestió del trànsit d'Internet com per a la segmentació de xarxa, en mode Internal Segmentation Firewall i gestió unificada de Firewall / WiFi. Fortinet ha assessorat al centre educatiu sobre les seves necessitats en matèria de seguretat, posant per davant la facilitat de gestió en el dia a dia del personal de TI.

"Gràcies a la solució de Fortinet, hem augmentat el rendiment un 30% pel que fa a temps d'administració i configuració", va declarar Rafael Perez Hernaiz, responsable TIC i professor del Col·legi Amanecer. "Gràcies a la solució implantada podem disposar d'una segmentació de la xarxa el que ens garanteix una correcta gestió de l'ús d'Internet per part d'alumnes i professors i ens permet oferir una connectivitat sense fils segura i d'alt rendiment. I tot això a través d'un únic panell de control que permet gestionar de forma ràpida i senzilla tots els esdeveniments de la xarxa, evitant el sobredimensionament del personal de TI del centre ".

Prenent en consideració l'estructura de comunicacions interna del col·legi, SEMIC va aplicar els seus amplis coneixements i experiència en infraestructures realitzant la planificació i implantació de FortiGate 200D amb 37 punts d'accés FortiAP 321C i implementant la validació d'usuaris basada en certificats del directori actiu existent. Gràcies a la tecnologia 802.11ac 3x3, la solució de Fortinet compta amb punts d'accés que ofereixen alt rendiment per proporcionar cobertura completa als seus alumnes i al personal del centre. En el futur, el centre educatiu pretén anar ampliant les zones de cobertura per a disposar de l'equipament FortiGate en alta disponibilitat. A més, en una segona fase, el col·legi es planteja la implantació d'un FortiAnalyzer-VM per al emmagatzemat de logs i generació d'informes i FortiAuthenticator, per a la validació social de la xarxa WiFi de convidats. L'arquitectura Security Fabric de Fortinet proporciona al Col·legi Amanecer una infraestructura de seguretat integrada end-to-end per a la completa protecció de tota la seva xarxa, tant cablejada com sense fil.

"En l'últim any hem incorporat a la nostra cartera de clients importants referències en l'àmbit educatiu. Les noves tecnologies són una realitat en la vida de nens i adolescents, i el sector educatiu no pot mantenir-se’n al marge. Col·legis i centres educatius afronten la transformació digital recolzant-se en socis tecnològics que els ofereixin la confiança i solidesa que requereix una entitat educativa. En aquest context, una arquitectura de seguretat que permeti compartir informació entre les seves àrees, incloent entorn cablejat, sense fil, VPN i en el núvol és clau per a aquells centres que volen ser una referència en l'educació 3.0 ", va declarar Acacio Martín, country manager de Fortinet Iberia.

 

SEMIC, el partner IT per a la Transformació Pedagògica

Amb una experiència de 34 anys, SEMIC és un dels partners tecnològics de referència a Ibèria. La seva especialització en el sector educatiu li dóna la capacitat d'oferir als col·legis, instituts i universitats una solució IT global, basada en tres premisses: apostar per una digitalització escolar segura, acompanyar al professorat en la seva formació tecnològica i facilitar als centres d'ensenyament la gestió de tots els seus dispositius, de forma senzilla i en pagament per ús.

Vols saber tot el que podem fer per al teu centre educatiu? Contacta'ns!

 

Compartir en: